GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE (ÇEVRE VE İKLİM KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM UYGULAMALARI İLE YEŞİL DÖNÜŞÜM) eTwinning Proje Tanıtımı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi olarak yayınladığımız eTwinning projelerimizde bu hafta "GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE (ÇEVRE VE İKLİM KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM UYGULAMALARI İLE YEŞİL DÖNÜŞÜM) " projesi yer alıyor.
İlimiz Batman Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi BAYRAM, İnşaat Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 9.10.11. ve 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE EDUCATION PRACTICES IN ENVIRONMENTAL AND CLIMATE (ÇEVRE VE İKLİM KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM UYGULAMALARI İLE YEŞİL DÖNÜŞÜM) isimli proje ile çalışmalarına devam etmektedir. Enerji Kaynaklarının tükenme tehlikesi ile birlikte ortaya çıkan yenilenebilir enerji kaynaklarına ait yaşam alanlarında teknolojik çözümler, "Yeşil Dönüşüm" kavramı hakkında bilinçlilik kazandırmak amacıyla etkinlikler yürütülmektedir. Bu kavram günümüz "Yeşil Bina" adı altında Avrupa Birliğinde kabul gören "Leed Sertifikası" Kriterlerine görene analitik değerlendirme metodu içermektedir.
Özellikle farklı ülkelerden katılımcıların bulunduğu projede, çevre ve İklim değişikliğinde Karbon ayakizini 0CO2 azaltacak çalışmalarla, mesleki teknik liseleri ve okulların uygulamalarında ilgili derslerin müfredatına uyumlu çalışmalar yürütülecektir. Böylece eğitim alanlarında uygulanabilecek etkinlikler tasarlayarak çevre bilincini oluşturulacaktır. Proje Aralık ayından beri çalışmalarını sürdürüyor.
Öncelikli Hedefler;
-Okullarda Çevre dostu eğitim materyelleri ve yapılan analiz çalışmaları ile enerji verimi kazanmak
-Djital bilgi, beceri ve yeterlilikler
-İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili tasarımlar yapmak,
-Okullarda Yeşil Enerjiye geçiş süreci
-Bu anlamda yaşam alanlarında başlamak yapılan dönüşüm.
- Mesleki uygulamalarda bu yetkinlikleri kullanarak öğretim metodolojisini öğrenmek
-Çevre ve İklim Değişikliği Sorunları.
- Sürdürülebilirlik ve İklime nasıl yaklaşılacağını bilmek
-Yeşil Dönüşüm sistemleri ile değişim.
Proje Ortakları
Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Gir?no gimnazija, Litvanya
Euclide-Caracciolo, Italya
Kızıltepe Bilim ve Sanat Merkezi, Mardin
Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Kütahya
Bornova Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi, İzmir
Ergün Öner - Mehmet Öner Anadolu Lisesi, Istanbul
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Kayseri
Şenkaya Anadolu Lisesi, Erzurum
Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi,Ankara
Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Bursa
Proje aynı zamanda Erasmus Plus Ka210 projesinin uygulanacak metodolojisini de içermektedir. Proje sonunda ortaya çıkacak olan Okullarda Yeşil Dönüşüm Etkileşimli Dijital Dergi ile Farklı Dönüşüm Alanlarında Öğrenciler çalışmalarda bulunmaktadır. Proje sonunda ortaya çıkacak Leed Yeşil Score Kartları öğrencilerin eğitsel oyun ile öğreneceği bir eğitim materyali ile tamamlanacaktır.
Proje çalışmalarımızın başlangıç duyuruları ilerleyen çalışmaları hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Facebook Sitesi: https://www.facebook.com/groups/8725307910843823/?ref=share
Proje ortağı Sevgi BAYRAM öğretmenimize ve tüm proje ortaklarına teşekkür eder, başarılar dileriz.